MAASTRICHT - In een winkel in tweedehands kleding aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht heeft vrijdagmorgen een grote brand gewoed. Dat meldde de brandweer. De bewoners en andere aanwezigen van boven en naast de winkel gelegen appartementen zijn gëevacueerd. Acht mensen zijn volgens de politie gewond geraakt, van wie een ernstig.

De brandweer bestreed het vuur met drie tankautospuiten en een ladderwagen. De brand in de winkel was snel onder controle. De gewonden zijn overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht. De meeste gewonden konden na behandeling naar huis. Maar een van hen, een oudere vrouw die op de bovenste etage woont, is volgens de politie ernstig gewond. De slachtoffers hebben volgens de brandweer rook- en roetvergiftiging opgelopen.

Studenten

In totaal zijn 27 mensen, meest studenten, geëvacueerd en naar een hotel bij het station gebracht. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van brandstichting. De brand bleef overigens beperkt tot de winkel. Ook belendende panden liepen bij de brand rook- en roetschade op.

Boven de uitgebrande winkel wonen volgens de politie twee van de gewonden. Waar de overige gewonden en geëvacueerden wonen weet de politie nog niet. Wel zei een woordvoerster van de brandweer dat de studenten een feest hadden.