DEN HAAG - De politie gaat vanaf vrijdag weer snelheidscontroles uitvoeren op de wegen in Zuid-Holland, waar wegens glad asfalt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur geldt. Dat meldde een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag.

Het KLPD staakte de controles nadat de ANWB het Openbaar Ministerie had verzocht duizenden boetes te seponeren. Op de A16 en A13 waren begin deze maand in een weekeinde 5433 automobilisten geflitst. Volgens de ANWB was de tijdelijke snelheidslimiet op de twee trajecten niet duidelijk aangegeven. Het OM besloot na onderzoek een deel van de boetes niet op te leggen.

Matrixsignalering

Rijkswaterstaat gebruikt sindsdien matrixsignalering en extra verkeersborden om de weggebruikers op de tijdelijke maximumsnelheid te attenderen. Volgens een woordvoerder van het KLPD zijn die door die maatregelen nu voldoende op de hoogte van de aangepaste snelheidslimiet.

De vervanging van het gladde wegdek is nog in volle gang. Rijkswaterstaat begon deze week met het werk aan de wegen tussen Rotterdam en Den Haag, dat wegens de uitvaart van prins Bernhard was uitgesteld. De A13 is daarom in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 21.00 en 08.00 uur, ter hoogte van de op- en afrit Delft-Zuid voor alle verkeer gesloten. In de nacht van maandag op dinsdag rondt Rijkswaterstaat de laatste werkzaamheden aan de A13 af.

Volgende week asfalteert Rijkswaterstaat delen van de A4, A15, A16, A20 en N11. In de nacht van maandag op dinsdag is op de A4 richting Rotterdam, ter hoogte van Leiderdorp. Rijkswaterstaat werkt in de nacht van dinsdag op woensdag aan de A4-rijstroken tussen Rotterdam en het Prins Clausplein. Verkeer van Rotterdam naar Den Haag wordt via de afrit Leidschendam omgeleid.

De A20 in de richting Rotterdam is vanaf maandag tot en met woensdag 's nachts afgesloten tussen Gouda en Moordrecht.