DEN HAAG - De redactie van de Haagsche Courant en de Goudsche Courant wil onder geen beding de eigen titels verbinden met die van het Algemeen Dagblad. De meerderheid van de redactieleden wil in grote meerderheid titel en karakter van de eigen kranten behouden.

Dat bleek dinsdag tijdens een plenaire vergadering, aldus een woordvoerder.

Uitgeefconcerns PCM en Wegener hebben het plan een aantal kranten (Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad, De Dordtenaar, Rijn en Gouwe, Utrechts Nieuwsblad, Haagsche Courant, Goudsche Courant en Amersfoortse Courant) samen te voegen tot een randstedelijke uitgave.

Gelijkwaardig

De journalisten van HC en GC wijzen de "door het AD opgeëiste leidende rol in het aangekondigde samenwerkingsverband" af. Zij eisen een gelijkwaardige rol en vinden dat hun uitgever Wegener naar alternatieve samenwerkingsvormen moet zoeken.

Volgens hoofdredacteur J. Bonjer van het AD wordt de nieuwe krant een landelijk dagblad met regionale edities in de gebieden van de betrokken regionale kranten. Hij denkt aan de titel AD met daarachter een schuine streep, gevolgd door de naam van de betreffende regionale editie.

Banen

De Haagsche Courant mag geen regionale bijlage van het AD worden, zei onlangs ook de hoofdredactie van het dagblad. Hoofdredacteur P. ter Horst vreest bovendien het verlies van banen.