Derde Nederlandse slachtoffer lawine Franse Alpen gevonden

Het derde Nederlandse slachtoffer van de lawine in het Franse Valfréjus is zondag gevonden. De drie Nederlanders werden op 7 maart bedolven onder de sneeuw in het skigebied. 

Marcus Schlatmann, directeur van het skigebied, bevestigt dat het slachtoffer is gevonden. Twee pistewachten gingen op eigen initiatief op pad en vonden de student onderaan de lawine.

De drie snowboarders van 22, 21 en 25 jaar maakten deel uit van een groep Nijmeegse studenten die bij Valfréjus op wintersport waren. Het drietal was buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze werden bedolven onder de sneeuw.

Volgens Schlatmann had het geregend, waarna de pistewachten op pad gingen. ''Door de regen ontstaan gaten in de sneeuw, waar de lucht langs komt. Ze hoopten het slachtoffer daarom nu te vinden en de hond sloeg inderdaad aan." Het lichaam van het derde slachtoffer is geborgen door de politie. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is de familie ingelicht.

Eredienst

In de Nijmeegse Maranathakerk werd zondagochtend een eredienst gehouden voor de drie jonge mannen van 21, 22 en 25 jaar.

In de Franse Alpen hebben zich in maart veel lawines voorgedaan. Er waaide een warme wind door onder meer Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze wind deed de temperaturen lokaal tot wel 20 graden stijgen. Daardoor is volgens experts de kans op lawines groter geworden.

Lees meer over:
Tip de redactie