Verkenner Edith Schippers spreekt maandag met alle dertien fractievoorzitters over mogelijke regeringscoalities. Mark Rutte (VVD) is om 8.30 uur als eerste aan de beurt, gevolgd door Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Sybrand van Haersma Buma (CDA).

De gesprekken nemen de hele dag in beslag. Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) is om 19.15 uur de laatste die bij Schippers (VVD) langsgaat. De gesprekken worden gehouden in het Tweede Kamergebouw.

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de verkiezingsuitslag en het verslag van de verkenner. Daarna zal de Kamer waarschijnlijk een of meer informateurs aanwijzen.

Oud-informateurs: 'Kabinetsformatie gaat er soms hard aan toe'
Oud-informateurs: 'Kabinetsformatie gaat er soms hard aan toe'

Telling

Inmiddels zijn 99,9 procent van de stemmen geteld. De opkomst is daarmee uitgekomen op 80,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Verkiezingsdienst van het ANP. Van drie gemeenten ontbreekt nog een volledige telling.

Van de bijna 13 miljoen kiesgerechtigden hebben er ruim 10,4 miljoen een geldige stem uitgebracht. Een kleine 29.000 van die 13 miljoen stemden ongeldig en bijna 15.000 blanco. Bij de vorige Kamerverkiezingen in 2012 lag de opkomst op 74,6 procent.

Verkiezingsuitslag