NIEUW-VENNEP - In de tuin van meesteroplichter 'Heer' Olivier (65) in Nieuw-Vennep is zaterdagochtend vroeg een projectiel ontploft. De knal was zo groot dat de ruiten aan de achterkant van de woning sprongen, zo heeft de politie maandag laten weten. Een voorlichter wil niet zeggen of het om een aanslag gaat.

Olivier ging naar beneden, nadat hij wakker was geworden van een harde knal. Hij dacht dat er werd ingebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil verder geen mededelingen doen over het incident.

Oplichting

Olivier kwam voor het eerst in het vizier van justitie in het begin van de jaren tachtig. Hij werd toen veroordeeld tot vier jaar cel wegens oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. In '86 werd hij opnieuw veroordeeld tot een halfjaar wegens het misleiden van de curator in zijn faillissement. In 1997 was het weer raak en veroordeelde een rechtbank in Frankfurt hem tot een gevangenisstraf van bijna vier jaar wegens de verkoop van 600.000 valse Amerikaanse dollars.

Veronica

De meesteroplichter leek nooit ergens mee te zitten. Hij maakte zelfs een plaatje, waarop hij, geflankeerd door mooie vrouwen, zong: "Kan ik er wat aan doen?" Tv-zender Veronica zou in 1997 een serie misdaadprogramma's met Olivier opnemen, maar zag daar vanaf toen hij weer eens werd gearresteerd. Tegenwoordig zou hij handelen in onder meer antiek.