DEN HAAG - De zes meest betrokken ministers zijn woensdagmorgen begonnen aan moeizame besprekingen over de noodzakelijke bezuinigingen. De LPF verschilt van mening met de coalitiepartners CDA en VVD door openlijk voor lastenverlichting te pleiten.

Maar VVD-minister Hoogervorst van Financiën tilde daar woensdag bij het begin van de vergadering van de ,,zeshoek'' niet zo zwaar aan. ,,Ik heb het nog nooit meegemaakt, dat niet af en toe wat naar buiten komt over de besprekingen. Eigenlijk is alles tot dusver redelijk besloten gebleven. Zelf houd ik mijn mond dicht tot het pakket van maatregelen rond is.''

Eerder pleitte LPF-staatssecretaris Van Eijck van Financiën ervoor om volgend jaar het tegoed aan spaarloon te deblokkeren, zodat de consument meer geld in de portemonnaie krijgt.

Impuls

LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken denkt dat dat onze economie niet de impuls zal geven die die nodig heeft. Hij pleit voor lastenverlichting in de vorm van lagere premies voor de werkgevers en het in de tijd naar voren halen van het teruggeven van ,,het kwartje van Kok'' en het afschaffen van de onroerendzaakbelasting OZB voor huizen.

LPF-minister Bomhoff van Volksgezondheid vreest dat na de huidige dip in onze economie volgens jaar nog geen krachtig herstel zal volgen. Volgens hem is eerder sprake van een ,,pauze'' in de economische groei en zal het herstel volgend jaar nog niet spectaculair zijn.