AMERSFOORT - Bij een pompstation van waterleidingbedrijf Hydron bij Amersfoort, langs de A28 (Utrecht-Zwolle), is zondagochtend een van de grote transportleidingen gesprongen. Dat heeft een woordvoerder van het waterleidingbedrijf bekendgemaakt.

Door de kapotte leiding kwam een toerit naar de A28 onder water en zand te staan en zaten delen van Amersfoort, Leusden, Baarn en Hooglanderveen zonder water.

Rond kwart over tien zondagochtend kwam bij Hydron de eerste melding binnen dat er een probleem was met de waterleiding. Een van de twee transportleidingen, met een diameter van vijftig centimeter, die de omgeving van water voorziet, bleek kapot te zijn. Door de breuk stroomden miljoenen liters water het wegdek op waarop de politie de afrit afzette.

Rond 13.15 uur werd de leiding afgesloten en had de brandweer de toerit naar de A28 weer schoongemaakt. Via de andere pompstations wordt de druk in het leidingnet weer opgebouwd. Volgens de woordvoerder duren de herstelwerkzaamheden zeker nog tot aan het begin van de avond. Tot die tijd beschikt de omgeving wel weer over water, maar kan de druk af en toe wegvallen.