DEN HAAG - Rijkswaterstaat repareert de komende week weer verschillende stukken snelweg die te glad zijn in Zuid-Holland. Op de wegen tussen Rotterdam en Den Haag wordt dit weekeinde wegens de uitvaart van Prins Bernhard niet gewerkt. Dit meldde het ministerie van Verkeer en Waterstaat vrijdag.

Rijkswaterstaat asfalteert dit weekeinde delen van de A15, A16 en A27. Vanaf maandag volgen werkzaamheden op de A4, A13, A15, A20 en N11.

Het werk aan de drukke A13 begint maandagnacht op het deel richting Den Haag. In de nachten van maandag 13, dinsdag 14 en donderdag 16 december is dan steeds een rijbaan open. In de nacht van vrijdag 17 december op zaterdag 18 december is de weg naar Den Haag afgesloten. Tussen zaterdagochtend 18 december en maandagochtend 20 december is maar een rijstrook voor het verkeer beschikbaar.

Ook de A20 Rotterdam richting Gouda zal op sommige momenten worden afgesloten. Dat gebeurt van 13 tot en met 16 december tussen negen uur 's avonds en vijf uur 's ochtends.

De meeste werkzaamheden vinden tussen 21.00 en 05.00 uur plaats. Het opnieuw asfalteren is nodig omdat het wegdek sneller is versleten dan verwacht.