LEIDEN - De op één na beste kok ter wereld, S.H. Hu van restaurant Asian Palace in Leiden, heeft donderdagavond in aanwezigheid van de burgemeester een bekeuring gekregen omdat hij illegaal vuurwerk afstak. Volgens de politie beschikte de meesterkok niet over een vergunning.

De kok stak het vuurwerk voor zijn zaak af om zijn behaalde zilveren medaille te vieren die hij onlangs won tijdens het Wereldkampioenschap Chinees koken in China. Ook was het feest vanwege de heropening van zijn verbouwde restaurant. De Leidse burgemeester was bij de opening aanwezig.

Toen hij het vuurwerk afstak, trad de politie op omdat het feest overlast veroorzaakte. "De weg was versperd, waardoor onder meer twee bussen niet konden passeren", aldus een politiewoordvoerder. Toen de agenten naar een vergunning vroegen, bleek die er ook niet te zijn.

De kok zelf zegt dat hij dacht over de juiste papieren te beschikken. "Ik dacht dat de aannemer die mijn restaurant heeft verbouwd dat zou regelen", zegt de meesterkok. "Maar er bleek dus sprake te zijn van miscommunicatie."