De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) en de politieke partij Denk stellen in een gezamenlijke verklaring dat ze maandag een "constructief gesprek" hebben gehad. 

De RMMN liet zondag weten dat moskeebestuurders zich onder druk gezet voelen hun achterban aan te sporen op Denk te stemmen.

Sommige moslims durven er niet voor uit te komen dat ze kritiek hebben op Denk of overwegen op een andere partij te stemmen, concludeerde de RMMN. Potentiële kiezers worden volgens de raad continu aangesproken op hun godsdienst en etniciteit door Denk. 

Milder

In de gezamenlijke verklaring is de RMMN milder. "Het RMMN heeft vastgesteld dat in de media ten onrechte de indruk is gewekt dat leden en politici van Denk moskeebesturen en moskeebezoekers onder druk hebben gezet om voor Denk te kiezen. Dat heeft het RMMN nooit bedoeld. Zij heeft wel enkele signalen ontvangen van moslims die een sfeer ervaren waarin ze niet vrijuit kunnen aangeven dat ze kritiek hebben op Denk omdat andere moslims dat niet toelaten." 

Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland heeft moeite met werkwijze Denk
Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland heeft moeite met werkwijze Denk