ARNEMUIDEN - In het water van de Zuidwal in Arnemuiden wordt voor de derde achtereenvolgende dag met man en macht gezocht naar een vermist 5-jarig jongetje uit die plaats. Zijn neefje van zes is maandag levenloos uit het water gehaald.

De jongetjes werden maandagmiddag vermist. Het fietsje van een van de twee werd aangetroffen bij het water, waarop daar de zoekactie begon. Daarbij zijn de afgelopen dagen naast duikers, ook reddingshonden ingezet. Een helikopter met warmtecamera heeft ook de omgeving van het water afgespeurd.

Uitgebreid buurtonderzoek heeft volgens een politiewoordvoerder nog geen beeld gegeven van wat er zich bij of op het water heeft afgespeeld. Hoewel daarvoor geen directe aanwijzingen zijn, richt het politieonderzoek zich ook op een eventueel misdrijf. "Al is het alleen maar om dat te kunnen uitsluiten", aldus de woordvoerder.

Woensdag overleggen de burgemeester van Middelburg, waartoe Arnemuiden behoort, politie en brandweer over hoe het onderzoek moet worden voortgezet.

/NIEUWSZesjarig jongetje verdrinkt in Arnemuiden