NEDERWEERT/KELPEN - Op de A2 (Amsterdam - Maastricht) richting Eindhoven ter hoogte van Kelpen en Nederweert is donderdag omstreeks 12.30 uur een persoon om het leven gekomen en zijn vier anderen gewondgeraakt door een ongeval.

Twee vrachtwagens en een nog onbekend aantal personenauto's botsten op elkaar. De A2 is nog steeds afgesloten. Volgens Verkeerscentrum Nederland duurt de afsluiting nog tot zeker 19.00 uur.

Ravage

De ravage na het ongeval was groot. De personenauto met de omgekomen inzittende zat ingeklemd tussen de twee vrachtwagens. De voorkant van de achterste vrachtwagen had zich in de bak van de voorliggende vrachtauto geboord. Takelwagens zijn in de weer geweest om de twee wagens uit elkaar te trekken.

De chauffeur van de achterste wagen, een 63-jarige man uit Hoorn, is ernstig gewond naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de voorste vrachtwagen is een 49-jarige man. Hij is eveneens naar een ziekenhuis overgebracht. De identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog niet bekend.

Aan de staart van de file die na het ongeval ontstond, deden zich volgens de politie ook enkele aanrijdingen voor. Daarbij bleef het beperkt tot materiële schade.