AMSTERDAM - De politie heeft het onderzoek gestaakt naar de nep-GGD'ster die op een Eindhovense school een 13-jarig meisje zou hebben ingeënt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie trekt de echtheid van de verklaring van het meisje in twijfel. Het onderzoek heeft geen verdachte opgeleverd die voldoet aan het signalement. Bovendien wijst niets erop dat het meisje daadwerkelijk geïnjecteerd is. Dat laat een politiewoordvoerder van het korps Brabant-Zuidoost woensdag weten.

Het meisje kwam eerder met het verhaal, dat ze vorige maand zou zijn ingeënt door een vrouw die zich uitgaf als medewerker van de GGD. De inenting in beide armen was volgens de vrouw nodig in verband met een nieuwe besmettelijke ziekte. De GGD alarmeerde na het verhaal alle basisscholen en middelbare scholen in de regio over de nep-GGD'ster.

Na een medisch onderzoek, gesprekken met de school, de GGD en het meisje zelf is de politie tot de conclusie gekomen, dat het hele verhaal hoogstwaarschijnlijk door de aangeefster uit de duim is gezogen. De politiewoordvoerder verwacht niet dat de scholiere sancties tegemoet kan zien: "Waarschijnlijk is ze al genoeg gestraft door alle aandacht die ze hierdoor krijgt."