LONDEN - Een groep Britse kinderen dacht een droomreis te gaan maken, naar Lapland om de kerstman te ontmoeten. Ze reisden duizenden kilometers, maar de bebaarde kindervriend kregen ze niet te zien, door een misrekening van de reisorganisatie. Dat berichtten Britse media woensdag.

Volgens de folder konden de kinderen de kerstman in zijn mooi versierde grot bezoeken, en zouden zij cadeautjes krijgen. De rijen voor de kerstgrot waren echter zo lang, dat velen van hen zich uiteindelijk moesten haasten om de terugvlucht te halen, zonder een glimp van de man in het rood te hebben opgevangen.

De kerstman maakte nog wel even zijn opwachting in het restaurant op de luchthaven. Maar volgens een gedesillusioneerde oma was dat zo'n armoedig tafereel, met vieze borden en flessen ketchup als decor, dat de kinderen niet wilden geloven dat dit de échte kerstman was.

"Wat als een droomreis begon, veranderde in een totale nachtmerrie", vat een van de gedupeerden de situatie kernachtig samen. De reisorganisatie heeft zich verontschuldigd en gezegd dat "de dingen niet zo liepen als gepland".