SCHIPHOL - Een 35-jarige drugssmokkelaar uit Amsterdam, die door de douane op Schiphol was aangehouden, is maandag overleden aan een overdosis cocaïne. Een van de bolletjes die de koerier had geslikt, was gaan lekken.

De smokkelaar R.H. overleed in het Kennemerland Gasthuis in Haarlem. De douane op Schiphol had hem enkele uren daarvoor op verdenking van smokkel aangehouden nadat hij met een vliegtuig vanuit Curacao op de luchthaven was aangekomen. In het justitieel medisch opvangcentrum voor drugskoeriers in Bloemendaal werd de man onwel. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft onderzoek naar de doodsoorzaak ingesteld. De Amsterdammer bleek 55 bolletjes cocaïne in zijn lichaam te hebben. Eén daarvan was gaan lekken in zijn darmen.

Volgens de marechaussee op Schiphol is het de veertiende keer sinds 1997 dat een bolletjesslikker overlijdt als gevolg van deze smokkelmethode.

/NIEUWSBolletjesslikker overlijdt tijdens vluchtKLM weigert 37 passagiers naar AntillenKorthals wil via bolletjesslikker grote dealers pakken