DRIEBERGEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaat door met de snelheidscontroles op gladde wegdelen in Zuid-Holland waar de maximumsnelheid tijdelijk 70 kilometer per uur bedraagt. De politie is het oneens met kritiek van de ANWB die maandag stelde dat de beperkte snelheidslimiet slecht staat aangegeven, aldus een woordvoerder dinsdag.

De ANWB heeft het Openbaar Ministerie maandag gevraagd om de 5433 uitgeschreven bekeuringen van het afgelopen weekeinde te verscheuren wegens de onduidelijke signalering. De toeristenbond noemde de controles "onredelijk". Het OM wilde dinsdagochtend nog niet reageren op het verzoek.

Gladde wegen

Ook maandag heeft de politie op de gladde wegen gecontroleerd. De resultaten daarvan waren dinsdagochtend nog niet bekend. Volgens de woordvoerder zijn tot de kerst extra controles te verwachten op onder meer de A13, A16, A4, A44, A20 en A27. Naar verwachting worden de laatste herstelwerkzaamheden op de gladde wegdelen op 24 december afgerond.

Na een mysterieus ongeval met veertig auto's en twaalf lichtgewonden op de A12 medio oktober bleek uit een controle van Rijkswaterstaat dat 41 kilometer weg in de provincie Zuid-Holland sneller is versleten dan verwacht. Het gladde asfalt krijgt deze maand een nieuwe, betere laag zeer open asfaltbeton (zoab).