RIJSWIJK - Een inbraak in Hoofddorp heeft maandagavond en dinsdagochtend geleid tot een spectaculaire achtervolging, schoten van agenten en uiteindelijk een arrestatie. Een politiewoordvoerder heeft dit dinsdag gezegd. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De inbraak was rond elf uur maandagavond in Hoofddorp. Toen surveillerende agenten even later de auto met de vermoedelijke inbrekers zagen, reed deze weg richting A4. Op de snelweg ontstond een wilde achtervolging richting Den Haag met snelheden van rond de 170 kilometer per uur.

Tankstation

De vluchters namen de afslag naar een tankstation aan de A4. Tankende automobilisten werden daarbij tenauwernood ontweken. De auto boorde zich in de winkel van het bezinestation. De drie inzittenden zetten het op een lopen, waarbij de achtervolgende politiemensen enkele schoten losten.

Politiewagen

Een van de drie vluchters ging er vervolgens vandoor in een politiewagen. Het voertuig werd beschadigd teruggevonden in Rijsenhout (gemeente Haarlemmermeer). In deze gemeente arresteerde de politie later een 18-jarige man uit Amsterdam.

Deze had bij een woning aangebeld en gevraagd of hij mocht bellen. De vrouw des huizes had de politie gebeld omdat de man drijfnat was en zij het niet vertrouwde.

De twee andere vluchters zijn niet aangehouden, aldus de zegsman van de politie. In de vluchtauto werden enkele gestolen computers gevonden.