ROTTERDAM - Zestig medewerkers van onder meer de politie, douane, energiebedrijf Eneco, arbeidsinspectie, milieu-inspectie, belasting- en vreemdelingendienst hebben maandag veertig garages en een terrein nabij de Keileweg in Rotterdam onderzocht. De politie was op zoek naar drugs, vreemdelingen en gestolen auto's, meldde een politiewoordvoerder.

Het terrein ligt tegen de bekende tippelzone in Rotterdam, maar volgens de politie is de actie niet gericht op illegale prostitutie. De actie begon om 10.30 uur en duurde tot 16.00 uur. Anonieme meldingen over hennepteelt, drugshandel en voertuigcriminaliteit vormden de aanleiding voor de grootscheepse inval. Het terrein werd afgezet.

Vreemdelingen

De politie hield elf vreemdelingen aan. Zij werden naar het hoofdbureau van de politie overgebracht. Het gaat volgens de politie om Turken en Bulgaren. Agenten hielden ook nog een verdachte aan voor diefstal van een fiets en een man die verdovende middelen op zak had. De medewerkers ontmantelden twee hennepkwekerijen.

Aanhoudingen

Voorafgaande aan de actie hield de politie in een auto een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 36-jarige Vlaardinger en een 27-jarige Rotterdammer in een auto aan. Achterin de auto lagen vuilniszakken met hennepplanttoppen en een vuurwapen. De recherche onderzoekt of er een verband bestaat tussen de kwekerijen en deze drie mannen.

De politie nam tevens een gestolen auto in beslag. Het energiebedrijf constateerde dat illegaal stroom werd afgetapt en sloot de elektriciteitstoevoer af.