DEN HAAG - De opmars van de Groep Wilders in de opiniepeilingen lijkt voorlopig gestuit. In de politieke barometer van Interview-NSS in opdracht van het tv-programma Nova scoort Wilders deze week twaalf zetels, één minder dan vorige week.

De regeringspartijen CDA en VVD doen het wat minder slecht dan een week geleden. Het CDA komt uit op dertig zetels, één meer dan vorige week, maar nog altijd een verlies van veertien ten opzichte van de laatste Tweede-Kamerverkiezingen.

De VVD haalt deze week 23 zetels, eveneens één meer dan vorige week. Bij de laatste verkiezingen haalde de VVD 28 zetels. De kleinste regeringspartij, D66, blijft stabiel op vijf zetels, een verlies van een.

De winst van de PvdA loopt terug. Zij haalt deze week 49 zetels, tegen vijftig vorige week. Twee maanden geleden stond ze nog op 59. In de Kamer beschikt de PvdA op dit moment over 42 zetels.

Maurice de Hond

Ook in de peiling van Maurice de Hond zakt Geert Wilders iets terug in vergelijking met vorige week. Wilders staat nu op 25 zetels, vier minder dan vorige week.

Bij De Hond is Wilders nu de derde partij, na PvdA (48) en CDA (27). De VVD staat op zeventien zetels. Verder zijn er weinig verschuivingen.