DEN BOSCH - De 36-jarige Hiv-patiënt Andre B. die vorige maand door het gerechtshof in Den Bosch is veroordeeld tot een jaar celstraf wegens onbeschermde seks met zijn toenmalige vrouw, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat heeft advocaat R. Nadaud van het slachtoffer woensdag gezegd.

De Heerlense ex-vrouw van de in Duitsland woonachtige B., deed eind 1996 aangifte tegen haar man. Ze was vier jaar lang getrouwd met de biseksuele B., terwijl hij met het aidsvirus was besmet. Pas na de scheiding hoorde zij van de besmetting.

In 2000 oordeelde de Maastrichtse rechtbank nog dat niet duidelijk was of B. van de besmetting op de hoogte was. Hij werd vrijgesproken.

Vloer

Het gerechtshof in Den Bosch veegde op 5 juli van dit jaar de vloer aan met deze redenering. B. zou wel degelijk in door een Duitse arts op de hoogte zijn gebracht van zijn aidsbesmetting.

Advocaat Nadaud vindt de uiteindelijke straf die het hof heeft opgelegd fors, mede gezien het feit dat zijn cliënt niet besmet is geraakt. Het slachtoffer heeft inmiddels laten weten af te zien van een eis tot smartengeld. Zij is tevreden dat haar ex-man op deze manier gestraft wordt.