De top van alle elf politie-eenheden, de korpsleiding en het Politiedienstencentrum krijgt nog dit jaar een extra plek voor 'divers' talent. Ook krijgen honderden leidinggevenden de komende maanden training om 'de dialoog' aan te gaan.

De acties moeten problemen met diversiteit, geweld, etnisch profileren en integriteit beter bespreekbaar maken, zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met de Volkskrant.

De dertien nieuwe plekken in de politietop zullen worden vervuld door politiemensen met een migratie-achtergrond, maar ook door ander personeel dat in traditionele sollicitatieprocedures niet snel komt bovendrijven, zoals LHBT'ers, vrouwen, bèta's en zij-instromers.

Akerboom had eerder al gezegd dat hij wil dat een op de vijf politiemensen een niet-Nederlandse afkomst heeft. Hij stelde dat er de afgelopen tijd te weinig bereikt is op het gebied van diversiteit bij de politie.  

Amsterdam

De Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg zei donderdag nog dat hij wil dat de helft van de nieuwe agenten in zijn korps een migratieachtergrond heeft. Hij stelde dat 52 procent van de Amsterdammers een niet-Nederlandse achtergrond heeft. "Wij zullen in Amsterdam als politie die diverse kennis in huis moeten hebben om effectief te blijven", aldus Aalbersberg.