PUTTEN - Strand Horst en Strand Nulde moeten aantrekkelijker worden voor dagrecreanten. De beheerder, Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV), wil daarom meer voorzieningen op de stranden, zoals een buitensport- en surfcentrum. De stranden in de gemeenten Putten en Ermelo kwamen vorig jaar negatief in het nieuws door twee moorden en een ontvoering.

Het aantal bezoekers van de stranden daalde de afgelopen jaren. Volgens de RGV komt dat doordat de voorzieningen zijn verouderd. De aan elkaar grenzende stranden zijn tegelijkertijd met de snelweg A28 aangelegd, in 1965. De opknapbeurt stond al langer in de planning.

In februari vorig jaar werd H. van den Berg vermoord bij de homo-ontmoetingsplek op Strand Horst. In augustus spoelde het rompje van Rowena Rikkers aan op Strand Nulde. Zij staat nu ook bekend als het meisje van Nulde.

In november volgde daarbij nog de ontvoering van de Hierdense zakenman W. van Baaren vanaf een parkeerplaats bij hetzelfde strand. Zijn lijk werd korte tijd later gevonden bij Loenen aan de Vecht.