DEN HAAG - Koningin Beatrix begeleidt samen met de prinsessen Irene, Margriet en Christina en Pieter van Vollenhoven zondag om 12.00 uur het stoffelijk overschot van prins Bernhard bij de overbrenging van Paleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag meegedeeld.

Rond 13.30 uur wordt de stoet bij het Paleis Noordeinde verwacht. De voertuigen verlaten Paleis Soestdijk aan de Baarnse zijde, gaat vervolgens over de Amsterdamsestraatweg, de A1, bij Knooppunt Eemnes de A27 op en volgt dan de A12 tot in Den Haag. In Den Haag vervolgt de stoet de route over de Utrechtsebaan, Zuid-Hollandlaan, Mauritskade, Parkstraat, Oranjestraat en Paleisstraat.

Bovendien liet de RVD donderdag weten dat een aantal deputaties maandag rouwbeklag kan tonen in de daarvoor ingerichte chapelle ardente. "Vanaf 14.00 uur defileren de deputaties langs de baar en vervolgens kunnen zij het condoleanceregister tekenen", aldus de RVD.

Publiek

Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 december kan het publiek afscheid nemen van de prins. Van 9.00 uur tot 23.00 uur kan dat defileren langs de baar.

De toegang tot het paleis is via de hoofdingang van de Prinsessetuin aan de Prinsessewal, aan de achterzijde van het paleis. In de Prinsessetuin kunnen mensen in een tent het condoleanceregister tekenen. Fotograferen en filmen is in het paleis niet toegestaan, laat de RVD weten. "Bloemen mogen niet in het paleis worden meegenomen. Buiten het paleis zal worden aangegeven waar ze kunnen worden neergelegd."