SOESTDIJK - Bij Paleis Soestdijk was het donderdagochtend rustig. Rond half negen verschenen de eerste belangstellenden bij het paleis, waarin prins Bernhard ligt opgebaard. Tot half elf waren tientallen mensen langsgekomen.

Op het paleis hangt de standaard van koningin Beatrix, niet halfstok, maar wel met een zwarte wimpel. De politie heeft de weg voor het paleis afgezet. Een groep verkenners van een scoutinggroep uit Soest en Baarn assisteert bij het neerleggen van afgegeven bloemen op het bordes.

Er staan buiten twee busjes van het Rode Kruis waar mensen terecht kunnen als zij last krijgen van de kou of van andere lichamelijke ongemakken.

Een man bracht op het paleishek een kartonnen bordje aan met de tekst "Lieve prins Bernhard, rust zacht en groeten aan Juul". De afzender heet Martin. Een vrouw in het zwart kwam een minuut stilte houden. Haar man werkt naar haar zeggen in de omgeving van de prins. Zij vindt dat er ook medeleven uit mag gaan naar de medewerkers van de prins.

Woensdagavond, na het bekend worden van het overlijden van de prins, was het bij het paleis een komen en gaan van tientallen mensen die hun medeleven kwamen betonen.

Bekijk video:
Modem/ Breedband