UDENHOUT - De Udenhoutse pyromaan heeft in de nacht van dinsdag op woensdag waarschijnlijk weer toegeslagen. Twee buurtbussen op het terrein van de brandweerkazerne in Udenhout brandden uit. Daarnaast raakten de gevel en het instructielokaal van de kazerne beschadigd.

De politie denkt dat de bussen zijn aangestoken door de Udenhoutse pyromaan. Sinds december zijn er 65 branden gesticht in Udenhout. De branden leidden tot veel onrust onder de bevolking in Udenhout en Berkel-Enschot. De politie gaat het onderzoek intensiveren.

In juli veranderde een clubhuis van een tennisvereniging in een rokende puinhoop. Eerder gingen auto's, schuurtjes en biobakken in vlammen op. Mogelijk is de pyromaan ook betrokken bij het afbranden van een boerderij in Berkel-Enschot.

In april schakelde de politie de hulp van de inwoners van het dorp in om de pyromaan te pakken door 3000 brieven te verspreiden. Hierin stond onder meer dat de burgers de politie anoniem mochten tippen. Bovendien vroeg de politie de inwoners om suggesties om de brandstichter te pakken. De brief leverde volgens de politie nauwelijks bruikbare aanwijzingen op.