ROTTERDAM - Het treinverkeer rond het station Rotterdam Centraal heeft woensdag vrijwel de gehele avond stilgelegen door voetbalsupporters die op de rails liepen en door een bommelding. De stremmingen begonnen rond 19.00 uur en waren pas rond middernacht opgelost. De politie hield voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Feyenoord-Schalke'04 24 personen aan, voor onder meer het gooien van stenen naar agenten.

Tussen 19.00 en 19.30 uur liepen veel treinen richting Rotterdam Centraal vertraging op omdat voetbalsupporters op weg naar de wedstrijd Feyenoord-Schalke 04 over de sporen op het station liepen. De logistieke problemen door die vertragingen liepen zo op, dat het treinverkeer van en naar Rotterdam enige tijd werd stilgelegd.

Handgranaat

Om kwart over negen ontruimde de politie het station nadat er een melding was binnengekomen dat er in de trein naar Den Haag een man met een handgranaat was gezien. De trein werd even buiten het station stilgezet. De politie heeft de persoon met het vermeende explosief niet aangetroffen. Alle passagiers van de trein werden opgevangen. Rond twaalf uur was het openbaar vervoer weer normaal.

Door de problemen op het centraal station vertrokken de Duitse voetbalfans na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord met de trein via Dordrecht. Bezoekers van het stadion die gependeld hadden tussen het CS en het stadion, konden op de terugweg uitstappen op station Blaak en daar de metro nemen.

Arrestaties

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Schalke'04 verichtte de politie enkele tientallen arrestaties. Op het Marathonviaduct en op het Voorplein hield de politie enkele supporters aan die zich misdroegen. In en rond het stadion werden zowel Nederlandse als Duitse supporters aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging, het gooien van stenen en het bieden van verzet. De verdachten kregen een schikking aangeboden. Na afloop van de wedstrijd waren er geen incidenten meer.