HAARLEM - De politie heeft zes tips binnengekregen over de moord op Gijs van Dam jr. Wat de precieze inhoud van de tips is, wilde een woordvoerder van de politie dinsdag niet zeggen.

Het Openbaar Ministerie maakte maandagavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht bekend dat het een beloning van 20.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip over de liquidatie van Van Dam. Die werd op 28 mei voor zijn woning in Zandvoort doodgeschoten. De zaak komt woensdagavond ook in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland.

Van Dam jr. is de zoon van de vroegere hasjhandelaar Gijs van Dam sr., die jarenlang een bekende was in de Amsterdamse onderwereld. Van Dam sr. zegt al 25 jaar niets meer met het wereldje te maken te hebben.

Twee mannen voerden de aanslag op zijn zoon uit. Zij reden in een witte Chrysler Voyager met geopende schuifdeur. Een van de mannen sprong uit de wagen en schoot op de gedeeltelijk verlamde Van Dam toen die in zijn auto werd geholpen op weg naar een afspraak. De schutter stapte daarna weer in de auto en vluchtte met de andere man.

Het was niet de eerste moordaanslag op Van Dam jr. In december 2002 schoten twee mannen hem neer voor zijn toenmalige woning in Amsterdam-Buitenveldert. Hij overleefde de aanslag, maar raakte wel verlamd.