Zes mensen zijn opgepakt voor de ontvoering en afpersing van een 53-jarige man in Nunspeet in december. De politie heeft nog niets bekendgemaakt over hun mogelijke motief.

De verdachten zijn twee mannen uit Breda (50 en 29), twee Tilburgers (36 en 30), een Rotterdammer van 59 en een man van 67 uit Alphen aan den Rijn, meldde de politie woensdag.

Het slachtoffer was een man uit Doornspijk, niet ver van Nunspeet. Een buurtbewoner filmde hoe hij uit zijn auto moest stappen en met vastgebonden handen naar een BMW moest lopen. Daarna werd hij weggevoerd.

Een busje dat erbij was, werd leeg gevonden op een carpoolplaats bij Nunspeet en de BMW brandde uit in Overlangel bij Oss.

Afgelegen plek

De man zelf werd na enkele uren vrijgelaten op een afgelegen plek bij het Brabantse Drunen. Daarna reisde hij terug naar huis, waar hij zich ongeveer twaalf uur na de ontvoering meldde. Hij zei dat hij onderweg was bedreigd.

De zes verdachten kwamen in beeld toen twee zakenpartners van de Doornspijker werden afgeperst. De beide mannen uit Ridderkerk deden daar aangifte van.