AMSTERDAM - Bart de Graaff, televisiemaker en oprichter en voorzitter van BNN, is op 35-jarige leeftijd overleden.
Bart de Graaff
BNN

De Graaff had vanaf zijn tiende een ernstige nierziekte. De afgelopen weken lag De Graaff met een buikvliesontsteking in het ziekenhuis. Een operatie kon hem niet meer redden.

Bart de Graaff begon zijn televisieloopbaan in een commercial voor koekjes. In 1988 ging hij aan de slag als programmamaker voor Veronica en maakte onder meer het succesvolle kinderprogramma B.O.O.S. Al snel maakte hij naam als een brutale en originele televisiemaker.

Halverwege de jaren negentig vatte De Graaff het plan op om een eigen omroep te beginnen. Begin 1998 is het zover en wordt het eerste BNN-programma uitgezonden.

In verband met het overlijden van De Graaff vervalt de radio- en tv-programmering van BNN op zondag. Over de uitzendingen na het weekeinde is nog geen beslissing genomen, zo zei een woordvoerster van BNN zaterdagavond.

Zondagmiddag vervallen vanaf 15.55 uur op Nederland 2 achtereenvolgens de programma's Finals, The Movie, Moet je die dance scene en Top of the Pops. De TROS vult de zendtijd in met Zooveniers, een herhaling van de André Rieu Muziekspecial en TROS telearchief.

Op radio 3FM zendt BNN zondag tussen 07.00 en 11.00 uur als alternatief non-stop muziek uit. Het programma That's live (15.00 uur) wordt opgevuld door TROS-dj Edwin Diergaarde. In plaats van de radiouitzending van Top of the Pops kan men tussen vijf en zes uur luisteren naar een herhaling van een concert van Van Dik Hout.