BOGOTA - De autoriteiten in Colombia, waar jaarlijks een recordaantal van 3000 mensen worden gekidnapt, zijn wel wat gewend als het om ontvoeringen gaat. Maar de politie stond met de oren te klapperen toen een vrouw onlangs aangifte deed van de kidnapping van haar ongeboren acht maanden oude baby.

Sol Angela Cartegane vertelde de televisiezender RCN TV dinsdag dat zij met haar 2-jarige dochter in een ziekenhuis was, toen ze zich plotseling onwel voelde worden. Ogenschijnlijk gedrogeerd kwam ze pas na een tijdje op een heuvel buiten de hoofdstad Bogota bij. Daar kwam de vrouw tot de bizarre ontdekking dat ze een keizersnee had ondergaan en dat haar baby was verdwenen.

Artsen hebben het verhaal van de Colombiaanse bevestigd. "De patiënt kwam bloedend binnen, en na onderzoek bleken baby en placenta operatief verwijderd", aldus een gynaecoloog, die het een wonder noemt dat de vrouw het incident overleefde.

De politie heeft inmiddels de vermoedelijke dader gearresteerd. Kennissen zagen haar rondlopen met een in een doek gewikkeld kind en waarschuwden de politie. De baby was uitgedroogd maar verkeert verder in redelijke gezondheid.