NIJKERKERVEEN - Een 19-jarige man uit Amersfoort is zondag overleden aan de verwondingen die hij in de nacht van zaterdag op zondag opliep bij een vechtpartij in Nijkerkerveen. De politie heeft vier verdachten opgepakt.

De vechtpartij brak rond half drie 's nacht uit voor een horecazaak. Gewaarschuwde agenten troffen daar het zwaargewonde slachtoffer aan. Volgens omstanders was de man tijdens de vechtpartij in elkaar gezakt. De andere betrokkenen bij de vechtpartij vertrokken vervolgens per taxi.

De politie achterhaalde de taxi en hield de vier passagiers aan. De verdachten zijn twee mannen van 20 jaar en twee mannen van 21 jaar, allen afkomstig uit Barneveld.

Het slachtoffer werd met letsel aan hoofd overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. De 19-jarige overleed daar in de loop van zondag.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek, dat duidelijk moet maken wat er zich precies heeft afgespeeld. Het is wel duidelijk dat er bij de vechtpartij geen wapens zijn gebruikt. De vier verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.