TOKIO - Japan is maandag opnieuw opgeschrikt door collectieve zelfmoorden. Zes personen maakten het afgelopen weekeinde een einde aan hun leven door in afgesloten auto's kolenkachels te laten branden.

Drie personen, een 21-jarige student, een 25-jarige man en een 20-jarige vrouw werden dood aangetroffen in een auto in de zuidelijke stad Fukuoka, meldde de politie maandag. Zij hadden brieven achtergelaten waarin ze over hun zelfmoord schreven.

Internet

Omdat de slachtoffers uit verschillende delen van Japan kwamen, is de collectieve zelfmoord vermoedelijk via internet geregeld. In de westelijke stad Sasayama kwamen in eenzelfde situatie drie mannen van 21, 23 en 41 jaar om.

De afgelopen jaren hebben in Japan al vaker dergelijke collectieve zelfdodingen plaatsgevonden. In oktober vond de politie negen jongeren in een busje en een auto die door de giftige dampen van houtskoolbranders een einde aan hun leven hadden gemaakt.

Van alle geïndustrialiseerde landen plegen in Japan gemiddeld de meeste mensen zelfmoord. Vorig jaar meldde de politie een recordaantal van 34.427 zelfdodingen.