RAMALLAH - Frankrijk heeft de Palestijnse Autoriteit beloofd dat zij ook een kopie krijgt van het medisch dossier van Yasser Arafat, die vorige week in Parijs overleed. Dat heeft de Palestijnse premier Ahmed Qurei in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, zaterdag gezegd.

Qurei had zaterdag een ontmoeting met de Franse consul in Jeruzalem. Hem is toegezegd dat een kopie van het medisch dossier wordt overhandigd aan Arafats neef Nasser al-Kidwa. Deze bevestigde zaterdag vanuit Egypte dat hij naar Parijs komt om het dossier komt ophalen, maar nog niet weet wanneer.

Bloedafwijking

De 75-jarige Arafat overleed op 11 november in een militair hospitaal bij Parijs. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. De Franse artsen mochten volgens de wet op de privacy hierover geen mededelingen doen. In de media werd gemeld dat hij was bezweken aan een bloedafwijking.

Veel Palestijnen denken dat Israël de Palestijnse leider heeft vergiftigd en willen daarom inzage in zijn medische dossier. Parijs spreekt tegen dat Arafat is vergiftigd. De weduwe van de Palestijnse leider, Suha Arafat, ontving vrijdag al een kopie van het dossier. Suha vertrok vrijdag uit Parijs naar Tunis, waar ze ook een huis heeft.