BERLIJN/HAMBURG - Hevig noodweer heeft de afgelopen twee dagen in Midden-Europa zeker dertien mensenlevens geëist. Vooral Polen had het zwaar te verduren. Een zware storm, die gepaard ging met hevige sneeuw- en regenval, kostte daar aan zeker negen personen het leven.

Onder de doden was een zes maanden oude baby, die in zijn kinderwagen getroffen werd door een vallende boomtak. Een 68-jarige man stierf, nadat hij door de storm van zijn fiets was geblazen. Een boer werd geplet onder zijn tractor toen die omver werd geblazen.

Duitsland

In Duitsland vielen minstens twee doden. In Sauerland, in de deelstaat Noordrijnland-Westfalen, vroor een man dood. Hij was vermoedelijk dronken. In de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt kwam een automoblist om het leven toen hij door ijzel van de weg raakte en tegen een boom reed.

Ook Tsjechië kreeg te maken met zwaar weer. De storm veroorzaakte grote schade aan woningen. In de omgeving van Brno werd een 27-jarige bouwvakker gedood door een omwaaiende muur. In Oostenrijk zorgde het weer eveneens voor een grote verkeerschaos. Een automobilist kwam in de buurt van de hoofdstad Wenen om het leven toen hij door een zware windstoot de macht over het stuur verloor.