ROTTERDAM - De zeven verdachten die vorige week woensdag zijn aangehouden in verband met terreur blijven dertig dagen in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. Onder hen zijn de twee mannen die werden aangehouden in de Antheunisstraat in Den Haag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dit tweetal, Jason W. en Ismaël A., wordt verdacht van samenspanning tot moord met een terroristisch oogmerk, deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk, poging tot moord op leden van het arrestatieteam en het voorhanden hebben van granaten, zo vertelde een woordvoerster van het landelijk parket.

Donderdag maakte de advocaat van Jason W. bekend dat zijn cliënt ook wordt verdacht van moordplannen op de Tweede-Kamerleden Hirsi Ali en Wilders, de Amsterdamse burgemeester Cohen en zijn wethouder Aboutaleb. Het landelijk parket wil daar niet op ingaan.

De 17-jarige broer van Jason, Jermaine W., werd in zijn woonplaats Amersfoort aangehouden en wordt verdacht van samenspanning tot moord met een terroristisch oogmerk en deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. De drie verdachten uit Amsterdam worden alleen verdacht van het laatste vergrijp.