NIJMEGEN - In het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen is anderhalve week geleden besmettelijke schurft geconstateerd. Een vrouw op de afdeling geriatrie had een ernstige vorm van de aandoening, die flinke jeuk kan veroorzaken.

Intussen zijn circa honderd mensen preventief behandeld met zalf, zei een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag. Het gaat onder meer om familieleden, verpleegkundigen en mede-patiënten met wie de vrouw contact heeft gehad. Een aantal verpleegkundigen en een andere patiënt bleken ook besmet te zijn.

De verpleegkundigen konden een dag na behandeling al weer aan het werk. Volgens de voorlichter zijn in het UMC de miniscule beestjes die de aandoening veroorzaken intussen uitgebannen.

De GG&GD onderzoekt of de vrouw in het verpleeghuis in Nijmegen, waar ze verblijft, ook mensen heeft besmet. Een schurftbesmetting is in het ziekenhuis lang niet meer voorgekomen. Onlangs werd in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven ook een zeer besmettelijke vorm van schurft aangetroffen. Dit ziekenhuis nam net als het Radboud direct maatregelen om de aandoening de kop in te drukken.

Bekijk video: Schurftuitbraak Eindhoven: Modem/ Breedband