WILLEMSTAD - De Nederlandse Antillen hebben, ruim vier maanden na de verkiezingen van 18 januari, een nieuwe regering. Het regeerakkoord wordt donderdagavond 10.00 uur (Nederlandse tijd) ondertekend door de leiders van de zes partijen die het nieuwe kabinet gaan vormen.

Deze partijen zijn PAR, PNP en PLKP van Curaçao, DP Sint Maarten, DP Sint Eustatius en UPB van Bonaire. Zij vertegenwoordigen samen veertien van de 22 zetels in de Staten (het parlement). Saba is het enige eiland van de Antillen dat geen deel uitmaakt van de nieuwe regering, omdat het kleine eiland een minister als voorwaarde stelde voor regeringsdeelname. De overige partijen gingen hier niet mee akkoord.

De PAR-politicus Ys wordt de nieuwe minister-president. Hij volgt premier Pourier (PAR) op, die de politiek verlaat. Van de huidige, demissionaire, ministersploeg keren slechts twee ministers terug. Minister van Financiën Voges (DP Sint Maarten) wordt in het nieuwe kabinet minister van Constitutionele en Binnenlandse Zaken. Gevolmachtigd minister De Haseth (PAR) in Den Haag blijft aan.