NIJMEGEN - De politie heeft woensdagavond drie aanhoudingen verricht na een urenlange klopjacht op twee auto's in Overijssel en Gelderland. Het vermoeden bestond dat de inzittenden een 56-jarige man uit Groningen gijzelden. Ook een helikopter volgde de twee voertuigen.

De politie kreeg woensdagmiddag rond vier uur een telefonische tip over een mogelijke gijzeling in een auto die onderweg was van Groningen naar Nijmegen. De politie onderschepte de auto's ter hoogte van Zwolle. Daar bleek dat er nog een tweede auto in het spel was.

Politiewagens en een helikopter volgden de beide auto's naar Nijmegen. In die stad stopten de auto's en gingen de inzittenden een flat binnen. De politie kon hen aanhouden toen ze weer naar buiten kwamen. Het gaat om een 40-jarige man uit Rotterdam, een 39-jarige inwoner van Den Haag en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Niemand raakte bij de aanhouding gewond.

Ook de Groninger mankeert niets, aldus de politie. De politie kon woensdagavond niet bevestigen of het inderdaad om een gijzeling ging. De telefonische tip over de gijzeling was mogelijk afkomstig van het slachtoffer, aldus de politie.