NEW YORK - Hillary Clinton heeft besloten dat zij in 2006 nog een keer gaat dingen naar een zetel in de Senaat, hoewel zij de raad heeft gekregen zich te concentreren op haar kandidatuur voor de presidentsverkiezing in 2008. Dat meldde The New York Times woensdag op basis van uitspraken van Clintons adviseurs.

Vrienden van Hillary Clinton uit de Democratische partij zeiden dat deelname aan de strijd om een Senaatszetel erg lastig kan worden voor Clinton omdat zij dan door Republikeinen bestookt zal worden met de vraag of zij kan beloven dat zij haar termijn zal uitdienen. Bovendien zouden de Republikeinen proberen Clinton tijdens de verkiezingscampagne zo zwart te maken en haar in zo'n lastige positie te manoeuvreren dat zij daar in de race om het presidentschap schade van ondervindt.

Als Hillary Clinton inderdaad meedoet aan de Senaatsverkiezingen in 2006 en als zij ook nog Democratisch presidentskandidaat wil worden, kan al na iets meer dan een jaar duidelijk worden of zij haar senaatstermijn uitzit. In de staat Iowa wordt de eerste raadpleging voor de presidentsverkiezing al veertien maanden na de Senaatsverkiezingen gehouden.

Als het aan het New Yorkse Congreslid Vito Fossella ligt, krijgt Hillary Clinton bij de volgende Senaatsverkiezing een tegenstander van formaat. Fossella heeft met de zojuist afgetreden minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell geproken en heeft er bij hem op aangedrongen zich over twee jaar kandidaat te stellen voor de zetel van Hillary Clinton, meldden diverse Amerikaanse media.