EINDHOVEN - Enkele uren voor de aanslag op de islamitische Tarieq Ibnoe Ziyad-basisschool in Eindhoven ontving de politie een tip. De meldkamer in Eindhoven ontving op zondag 7 november een telefoontje waar iemand meldde dat er in de stad een aanslag zou worden gepleegd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat werd dinsdagavond duidelijk in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De beller had per ongeluk een gesprek afgeluisterd. De man, die Nederlands sprak met een buitenlands accent, zei dat hij had gehoord dat er een bomaanslag zou worden gepleegd. De man kon niet zeggen in welke straat dat zou gebeuren.

Op maandagochtend 8 november ontplofte een bom voor de hoofdingang van de islamitische basisschool aan de Frankrijkstraat in Eindhoven. Het explosief veroorzaakte grote materiële schade maar er vielen geen slachtoffers. De politie is op zoek naar de beller.

Ook is de politie op zoek naar een ongeveer 45-jarige man. Buurtbewoners zagen de man vijf minuten na de ontploffing weglopen uit de richting van de school. Volgens getuigen droeg hij witte rubberen handschoenen. Daarnaast is de politie op zoek naar een ongeveer 20-jarige vrouw die vlak voor de ontploffing door de Frankrijkstraat fietste.