WASHINGTON - Meer dan een jaar na de geheimzinnige verdwijning van de 24-jarige stagiaire Chandra Levy is haar lijk gevonden. De stoffelijke resten zijn aangetroffen in een park in Washington. De politie bevestigde dat onderzoek naar het gebit heeft uitgewezen dat het om Levy gaat. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Haar verdwijning leidde tot grote opwinding in de VS omdat zij een verhouding had met Gary Condit, een voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het Congreslid ontkende aanvankelijk een relatie met Levy te hebben gehad, maar kwam daar later bij de politie op terug. Openlijk heeft hij de verhouding nooit toegegeven. De kwestie kostte de 53-jarige Condit zijn zetel in het Huis. Door de affaire verloor hij in maart de verkiezingen.

Het lijk van Levy werd gevonden in het Rock Creek Park, niet ver van haar woning, waar zij geregeld jogde. Zij verdween op 30 april vorig jaar. Haar ouders verdachten Condit ervan een hand in haar verdwijning te hebben gehad.

"Ik denk dat hij er veel meer van weet dan dat hij toegeeft", zei Chandra's moeder bij Oprah Winfrey. Maar de politie beschouwde hem niet als verdachte, hoewel hij enkele malen werd ondervraagd. Condit onderging een vrijwillige test met een leugendetector.

Het is ook onduidelijk hoe de stoffelijke resten in het park terecht zijn gekomen. De politie hield er na haar verdwijning een grote zoekactie. Mogelijk is het toch over het hoofd gezien of is het er later naar toe gebracht, zei de politie.

De resten zijn gevonden door een man die met zijn hond in het park op zoek was naar schildpadden.