HELDEN - In een houten moskee aan de Ruijsstraat in Helden in Limburg heeft zaterdagochtend vroeg brand gewoed. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend.

Maar vice-voorzitter B. Yahia van de Stichting Islamitische Moskee Helden zei ervan uit te gaan dat de brand is aangestoken door jongeren. Hij wees erop dat in Helden al langere tijd sprake is van spanning tussen allochtone en autochtone jongeren. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust.

Volgens Yahia werd de getroffen moskee niet bewaakt door eigen mensen, in tegenstelling tot de moskee in Venray. Daar wist de politie in de nacht van woensdag op donderdag te voorkomen dat de moskee aan de Kiosk in brand werd gestoken. De politie heeft in verband daarmee tot dusver drie verdachten opgepakt.

Yahia noemde het verschrikkelijk dat de moskee juist nu door brand is getroffen. Zaterdag begint voor de meeste moslims het driedaagse suikerfeest (id al-fitr), dat de islamitische vastenmaand ramadan afsluit.