LEEUWARDEN - Het wereldrecord vallende dominostenen is vrijdagavond in Leeuwarden scherper gesteld. Tijdens Domino Day 2004 vielen 3.992.397 stenen om. Het spektakel was vrijdagavond drieënhalf uur lang te bekijken op de zender SBS6.

Bekijk video voorbereiding: Modem/ Breedband

Het omvallen van de steentjes verliep niet vlekkeloos. Het was eigenlijk de bedoeling dat er 4.250.000 stuks zouden omgaan. Vlak voor de uitslag bekend werd dacht de helft van de bouwers nog dat zij het record niet hadden gebroken.

'Challenge'

Thema van dit jaar luidde 'The Challenge'. De ongeveer honderd bouwers werkten maanden aan de kunstwerken die tijdens de zenuwslopende avond omvielen. Zo was er een colosseum, een waterval en een ufo gebouwd van dominostenen. Bovendien barstte er een vulkaan uit. Aan het eind van de avond trad zangeres Do op.

Aan het evenement deed niet alleen Nederland mee. Ook Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Wallonië en Duitstalig Zwitserland waren van de partij. Domino Day 2004 werd in alle landen rechtstreeks uitgezonden.

Gemiddeld 2,4 miljoen kijkers waren van het dominospektakel. SBS 6 zendt zaterdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur een compilatie van de hoogtepunten van ‘Domino Day 2004’ uit.