LIEMPDE - De nationale recherche heeft in de omgeving van Liempde in Brabant en andere locaties in Nederland invallen gedaan. Volgens burgemeester J. van Homelen van Boxtel en een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie gaat het in Liempde om een opleidingscentrum van de PKK.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De inval is gedaan in kampeerboerderij De Mus'donck aan de Gemondesestraat. Op de kampeerboerderij zijn 29 aanhoudingen verricht, zegt de woordvoerder van het OM. Van Homelen zei ook nog dat er verder in het land invallen in kader van dit onderzoek worden gedaan en dat de camping al geruime tijd als opleidingscentrum werd gebruikt.

De omgeving van de kampeerboerderij bij Liempde is afgezet. De zegsman van het OM benadrukt dat het niet gaat om een actie in verband met de recente ontwikkelingen met radicale moslims in Nederland.

Natuurgebieden

De Mus'donck ligt in het hart van het Noord-Brabantse natuurgebied De Meijerij. Dit is een drukbezocht natuurgebied met stuifzand, vennen, uitgestrekte heidevelden en kleine bos- en natuurgebieden. De camping heeft vier grasveldjes voor tenten en caravans en een kampeerboerderij die te huur is voor groepen tot zeventig personen. Op het terrein zijn allerlei recreatiemogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld kano's beschikbaar.