EINDHOVEN - Alle 111 passagiers van een Boeing 737 van de Turkse maatschappij Fly Air zijn donderdagmorgen op Eindhoven Airport na een brandmelding vroegtijdig uit het toestel gehaald. Persoonlijke ongelukken hebben zich daarbij niet voorgedaan. Een woordvoerster van de regionale luchthaven heeft dat gezegd.

Het incident deed zich voor kort na de landing. Terwijl het toestel naar het platform taxiede meldde het waarschuwingssysteem dat er brand was uitgebroken in een dynamo. Uit voorzorg zijn de passagiers via trappen meteen uit het toestel gehaald. Uit onderzoek is gebleken dat het om een loos alarm ging. De dynamo was alleen oververhit.

Het toestel was afkomstig uit Istanbul. De dynamo wordt gebruikt om de motoren te starten. Het is de bedoeling dat het toestel in de loop van donderdag gewoon terugvliegt naar Istanboel, aldus de woordvoerster. Om te voorkomen dat de dynamo opnieuw oververhit raakt, wordt het apparaat uitgeschakeld. Dat is geen probleem, zegt de woordvoerster. De motoren kunnen ook op een andere manier worden gestart.