AMERSFOORT/DEN HAAG - Naast de politieactie in Den Haag, zijn woensdag nog vijf aanhoudingen verricht, vier in Amsterdam en een in Amersfoort. Dat zei hoofdofficier van het landelijk parket M. van Erve woensdagavond tijdens een persconferentie in Den Haag. De aanhoudingen zijn gedaan in het kader van het onderzoek dat zich richt op een netwerk van radicale moslims.

In Amersfoort doorzocht een speciaal onderzoeksteam onder leiding van het landelijk parket doorzoekt woensdagavond een woning aan de Sagenlaan in de Amersfoortse wijk Schothorst-Noord op aanwezigheid van explosieven.

Uit voorzorg werden negen woonhuizen in de direct omgeving ontruimd, zo deelde een woordvoerder van het landelijk parket woensdagavond mee. Uiteindelijk zijn er geen explosieven gevonden.

De woning behoort toe aan een man die eerder op de dag in Amersfoort werd aangehouden door de nationale recherche. Deze arrestatie heeft te maken met de politieactie in de Antheunisstaat in Den Haag en een lopend terrorismeonderzoek.

De woordvoerder kan niets zeggen over de identiteit van de man. De Brigade Speciale Beveiligingen (BSB) van de Koninklijke Marechaussee heeft assistentie verleend bij de aanhouding, meldde een woordvoerder van de marechaussee.