MAARSSEN - De politie heeft dinsdag in Maarssen bij Utrecht de vierde dader van de gewapende overval bij een bank in Kortenhoef aangehouden. De overvaller hield zich al enkele uren schuil in de gemeente nadat de politie zijn vluchtauto had klemgereden.

De bankoverval vond om 14.45 uur plaats. Vermoedelijk vier gewapende daders drongen via het raam het gebouw binnen en dwongen personeel geld af te staan. Het is niet bekend hoeveel geld ze hebben meegenomen.

De overvallers vluchtten. De politie kon kort na de overval twee daders aanhouden. De overige daders worden nog achtervolgd. De vluchtauto bevindt zich momenteel ter hoogte van Vreeland. De overvallers hebben één schot gelost.

De overvallers zijn bij de gemeente Maarssen bij Utrecht uit hun vluchtauto gestapt. Een van de daders is daarbij aangehouden door de politie. De vierde overvaller wist te voet te ontkomen.

Gewond

Bij de achtervolging is een vrouw gewond geraakt bij een schietpartij. De vrouw, een toevallige passant, liep een schampschot op tijdens een vuurgevecht tussen de politie en twee van de daders.