HEERENVEEN - Bij de Sefaatmoskee in Heerenveen is in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht. De politie kon de twee brandhaardjes met handblussers blussen.

"De schade is dan ook niet zo groot", aldus een woordvoerder van de politie woensdag. De brand werd rond 02.30 uur ontdekt. Hoe de brand precies is gesticht, weet de politie nog niet. De politie doet sporenonderzoek.

Bommelding Drachten

De vestiging van Regionaal Opleidingscentrum De Friese Poort aan de Leidijk in Drachten is woensdagochtend ontruimd geweest na een bommelding. Rond 11:00 uur bleek dat de bommelding vals was en kon het gebouw worden vrijgegeven. Dat liet de politie woensdag weten.

De duizend leerlingen zijn woensdagochtend naar huis gestuurd en krijgen de rest van de dag vrij. Ongeveer 150 docenten gaan wel weer aan het werk. Omdat het schoolgebouw negentig lokalen telt, heeft de politie de docenten ingezet om te controleren of er iets verdachts in de school was te zien.

Bommelding rechtbank

De rechtbank in Groningen is woensdagochtend twee uur ontruimd geweest in verband met een bommelding. In de rechtbank is een brief aangetroffen, meldde de politie. Aan de zijkant van het gebouw werd bovendien een stuk vuurwerk gevonden, dat door de Explosieven Opruimingsdienst is verwijderd.

Over de inhoud van de brief doet de politie geen mededelingen. De relatie tussen de tekst en het vuurwerk is onderwerp van onderzoek. De hele rechtbank is op explosieven onderzocht. Daarbij zijn geen verdachte zaken aangetroffen.