ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft dinsdag twee mannen aangehouden in verband met de moord op twee prostituees nabij de tippelzone aan de Keileweg. De politie kwam de mannen op het spoor na een aflevering van Opsporing Verzocht afgelopen maandag. Tijdens de bespreking van de zaak kwamen beide mannen herkenbaar in beeld.

De politie liet woensdag weten dat het gaat om twee Rotterdamse mannen van 21 en 22 jaar oud. Een beveiligingscamera maakte op 14 oktober, enkele uren voor de moorden, opnames van het tweetal. De mannen liepen samen met de twee tippelaarsters uit het zicht van de camera.

Na de uitzending kwamen zeventien tips binnen bij de politie. Een ervan leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de eerste man. In de loop van dinsdagavond werd ook de tweede verdachte aangehouden.

Een beveiligingsmedewerker vond de prostituees op 14 oktober 's ochtends vroeg onder twee opleggers in de Lekstraat, nabij de Keileweg. Een van de vrouwen was toen al overleden, de ander overleed later in het ziekenhuis. Beiden zijn volgens de politie doodgeschoten.

Het team van ongeveer twintig rechercheurs dat eerder op de zaak werd gezet, blijft voorlopig actief.